Blade Organisk Haveaffald

Hvad er fordelen ved afhentning af haveaffald?

 • Man slipper selv for at pendle frem og tilbage til genbrugsstationen med eller uden trailer. På den måde kan man bruge tiden på vigtigere ting.

Hvor bortskaffer i mit haveaffald hen?

 • Vi deler det op i træ og grønt. Træ bruges til opvarmning af huse i f.eks. kraftvarmeanlæg og grønt (blade, græs mv), sendes til biogasanlæg til produktion af biogas.

Hvad er forskellen på afhentning og bortskaffelse af haveaffald?

 • Helt generelt er der ingen forskel på disse to ting.

Må man smide alt ens haveaffald i den samme container?

 • Ja det må du. Vi sørger for at sortere det i de fraktioner vi skal bruge det til.

Hvor ofte kan man få afhentet sit haveaffald?

 • Lige så tit man ønsker, det er blot at bestille tid til afhentning af ens haveaffald.

Hvilke former for haveaffald må komme i big-bags?

 • I bund og grund alt hvad der er organisk: træ, hækafklip, blade, buske, græs, ukrudt, rødder mv. Blot man sørger for at begrænse, hvor meget jord der kommer med. Dvs. det er vigtigt at banke det meste jord af rødderne.

Hvor meget ligger jeres depositum på?

 • Der er et depositum på 800kr pr. Big-bag og 1500kr pr. container. Depositummet dækker nogle af omkostningerne ved at komme af med f.eks. jord eller, hvis der er andet fremmed affald, såsom byggematerialer mv.

Hvordan skal man sortere sit haveaffald ift. big-bags?

 • Ingen sortering så længe det er haveaffald.

Hvornår anbefaler I at man vælger big-bags- eller container?

 • Vi anbefaler at man lejer en container ved større haveprojekter. Det kan være at man skal have fjernet en hæk eller fældet et træ, så giver det bedre mening, da man ikke skal skære det i mindre stykker for at få det til at passe i en big-bag. Der er også mulighed for at gå sammen med sine naboer om at leje en container, hvis man vil gøre lidt ekstra ud af haven.

Hvad skal man være opmærksom på ved leje af container?

 • Når chaufføren leverer containeren, så ringer han i forhold til placering. Det kan her være godt at have gjort sig nogle tanker om en hensigtsmæssig placering, både for en selv og det arbejde man skal udføre, men også så man ikke genere naboer og andre trafikanter. Containeren leveres uden ramper, så det vil være en fordel hvis man har mulighed for at lave en ud af noget træ, hvis man skal bruge en trillebør.

Er der nogen former for haveaffald I ikke afhenter?

 • Vi er blevet spurgt meget til jord og fliser. Vi arbejder på at komme til at kunne modtage mindre mængder jord, men det er ikke muligt endnu. Det samme gælder for fliser/sten.

Fordelen ved at få haveaffaldet hentet af jer, fremfor vente på min kommune henter det?

 • Man kan godt have en affaldsspand fra kommunen, som man betaler et årligt beløb for at benytte, som så bliver tømt nogle gange i løbet af sommerhalvåret. Oftest er de på 240 l og det er jo fint, hvis man kan klare sig med det. Vi er et supplement eller alternativ til det med vores big-bags hvor der kan være 1.000 l i. Der skal ikke meget hæk til for at fylde 240 l.